Groot Ship Design keeps you informed about new projects or events. You can follow us by visiting our news site regularly, requesting a subscription on our newsletter or following us on social media (Linkedin and Facebook).

 

Munsterland slaagt met vlag en wimpel voor testvaart

Wat een prachtig kerstcadeau voor AG "EMS": de testvaart van MS "Münsterland", die een dag eerder had plaatsgevonden, is zeer positief verlopen.

Daarbij werden diverse technieken getest. Zo werd er voor het eerst gevaren met de nieuwe brandstof LNG (Liquefied Natural Gas) en werd de nieuwe installatie in de machinekamer in gebruik genomen. "Dat is altijd een spannend moment," aldus AG "EMS"- inspecteur Claus Hirsch. In het nieuwe achterschip zijn alle componenten van de nieuwe aandrijfinstallatie ondergebracht: de gastank, generatoren, elektrische aandrijfmotoren, de Azignel-propellers en de hulpaggregaten. "Nu kunnen we gaan finetunen, en de afzonderlijke componenten perfect op elkaar afstemmen," vervolgt Hirsch. Ook kapitein Dirk Saathoff is blij: "De vaareigenschappen en de wendbaarheid van het 15 meter langere schip zijn heel goed."  Klik hier om het hele artikel te lezen.

Photo: AG Ems